Ve středu 20.5.2020 se konal diskuzní panel People Management Forum na téma Jak jste se ve svých firmách vypořádali s Covid-19 a co čeká HR dál , kterého se zúčastnilo více jak 140 účastníků převážně z řad HR manažerů. Počet účastníků panelu naznačil, jakou vážnost věnují zástupci firem ponaučení ze zvládání průběhu coronavirové krize a návrhu dalších kroků slibujících vyšší odolnost jejich firem vůči podobným, očekávatelným situacím.

V rámci panelu proběhla mezi účastníky anketa, jak vidí budoucnost svých firem v době po Coronaviru. Svůj názor sdíleli zástupci z celého spektra velikosti firem.

Přehled účastníků ankety:

PMF panel 20200520 trendy HR spektrum | Koučování k úspěchu

Výsledky ankety:

PMF panel 20200520 trendy HR | Koučování k úspěchu

Výsledky ankety i průběh diskuze jasně vyzdvihly potřebu rozvoje schopností a dovedností flexibility, komunikace a motivace.

Tedy dovedností jednotlivců i týmů, které jsou založené především na osobním přístupu jednotlivců. Osobní přístup se projevuje ve stylu, jakým lidé interagují se svým okolím, a odrážejí se v něm osobní návyky a zkušenosti, osobní zájmy, celková všímavost a zájem, osobnostní charakteristiky i naučitelné dovednosti z oblasti leadershipu, emoční a konverzační inteligence.

Události okolo Coronaviru významně, a pro mnohé překvapivě snadno, urychlily mnoho evolučních změn ve firmách (např. zavedení agilního řízení, digitalizace procesů) oproti dříve předpokládanému časovému rámci. Obdobně profesionální koučink přináší do procesu rozvoje jednotlivců i týmů významnou akceleraci. K přirozenému procesu „všesměrového“ zrání přidává jedinečné vstupy a vhledy z oblastí, které pro danou osobu či tým ukrývají významný potenciál. Díky cílenému zaměření, zvýšené pozornosti a procesu vedení dosahují týmy i jednotlivci rychlejších a kvalitnějších úspěchů.

Flexibilita, komunikace a schopnost motivovat (se) patří mezi nejčastější témata, která profesionální koučové pomáhají svým klientům vhodně uchopit a rozvíjet v jejich prospěch.

FLEXIBILITA

KOMUNIKACE

MOTIVACE