CHCI PŘESTAT KOUŘIT.
Nechci v zimě mrznout před hospodou.

girl 15715 | Koučování k úspěchu

Pokud čtete tento text, pravděpodobně vám něco uvnitř říká “Už přišel čas přestat kouřit.“ Pojďte zjistit, jak na to.

Existuje mnoho rad, technik a pomůcek, jak přestat kouřit.
Pojďme si přehrát jeden fiktivní rozhovor, který by se mohl odehrát mezi vámi a panem Radilem.

RADIL: S pevnou vůlí dojdeš nejdál. VY: Kde ale bude to, kam dojdu?

RADIL: S pomůckou nebo systémem se budeš cítit komfortně a bezpečně. VY: Je fajn vědět jak na to, až se mi bude někdy opravdu chtít…

RADIL: Podpora okolí pomůže odstranit zbytečné překážky. VY: Na jaké cestě mě čekají překážky? Nikam se mi nechce, stejně to nedokážu.

Radilů je kolem nás spousta a od většiny dostanete některou z uvedených rad. Nejsou špatné, jen samy o sobě často nepomáhají k vašemu nekuřáctví. Co jim chybí, je totiž systém při  jejich uplatnění na vaši konkrétní situaci a osobnost.

Co funguje?

Využít tyto rady vhodně na vaši konkrétní situaci. Pokud dobře poskládáte celou skládačku do sebe, výrazně zvýšíte svou šanci na úspěch. Vynecháním kterékoli z nich svou šanci na úspěch snížíte.

MOTIVACE
Vaše motivace je nezbytná pro jakoukoli změnu.

SYSTÉM
Znalost procesu změny návyku je jako efektivní navigace.

PODPORA
Vaše okolí vás může ve vašem úsilí podpořit nebo může škodit.

K tomu navíc

ODPOVĚDNOST
Jste to vy, kdo to dokáže a kdo ovlivní výsledek. Žádné pomůcky, ani náhražky.

SPOLUPRÁCE S NĚKÝM, KDO TO VŠE VÍ
Přečtěte si níže recenzi mého klienta i můj komentář. Sami si udělejte názor, jakou roli ve změně návyku mohu mít.

A jak to skutečně funguje?

Ihned mi začal vadit kouř z cigaret

Po 2,5 hodinách koučování jsem okamžitě skončil s dlouholetým kouřením. Díky kouči jsem si uvědomil, že vlastně nemám a nikdy jsem neměl důvod kouřit. Kouření a chuť na cigaretu zmizely jako mávnutím kouzelného proutku z mého života. Navíc mě opravdu překvapilo, že mi okamžitě začali vadit kuřáci a začal vadit a dusit kouř z cigaret. Nechápu to, ale jsem rád.

JR | Koučování k úspěchu
Jaroslav Rybáček
IT technik

Komentář kouče:

Koučovací rozhovor je mnohovrstevnatý - pohybuje se v čase, komunikuje s vědomím i podvědomím, se smysly i s pocity, bere v potaz pohled váš i vašeho okolí. Na rozdíl od obvyklých rad, které vyvolávají spíše odpor, dokáže vhodně vedený koučovací rozhovor vytvořit ve vaší hlavě nové asociace, vhodně propojit vaše myšlenky, pocity a chování. Jakmile toto vše do sebe správně zaklapne, dějí se věci.

Klient byl středně silný kuřák více jak 10 let, s jedním neúspěšným pokusem přestat. Během koučovacího rozhovoru si uvědomil, na základě čeho vznikl kdysi dávno jeho návyk. Odhalení této, z jeho dnešního pohledu úsměvné, události poslalo jasnou zprávu o zbytečnosti nejen kdysi začít, ale i pokračovat v jeho návyku. Díky možnosti uvědomit si dopady svého chování až na detailní úrovni samotných fyzických vjemů a vnitřních pocitů získal nejen skvělou zásobu indikátorů svého chování, ale také hromadu motivace své chování změnit. Díky nalezení a detailnímu popsání aktuálních hlavních spouštěčů nežádoucího chování v denním životě jsme mohli na úrovni podvědomí na míru vymodelovat nové řetězce chování a tak cíleně ovlivnit budoucí chování v situacích, které dříve řešil cigaretou. Vytvoření samonápravných strategií pro případ náhodného kroku stranou už jen doladilo společnou práci na změně.

Zpětně mohu říct, že vzhledem ke kvalitě naší práce v jednotlivých zmíněných bodech nebyly žádné samonápravné strategie potřeba.

Je jen na vás, kde strávíte zimu.
Ovšem přestat kouřit můžete se mnou hned teď.
Stačí se ozvat.

Chcete být v teple i se svými přáteli? Sdílejte...